2009. augusztus 25., kedd

Csípős ecetes uborka



Tavaly kezdtem el ilyent készíteni. Grillezett husikhoz. Nagyon jó kis cucc ez! Jól behűtve. És vicces az eszköz is, amivel az uborka spirált készítem. Ott van, az a kiwizöld. Karcsim azóta szereti a csípőset -mert ez nagyon az!- amióta Mexikóban volt. Ja, és büszkém jelentem, hogy a csilipaprika a fűszerkertemből van - az első termések. A recept: Hozzávalók: 3-4 darab kígyóuborka, 4 darab csípős paprika (chili, cseresznyepaprika…), babérlevél, bors, kömény, kapor, cukor, ecet, só, mustármag Az uborkát alaposan megmossuk. Zöldségdíszítővel (spirálvágó) spirált vágunk az uborkából. Ha nincs ilyen eszközünk az uborkát uborkagyalun is szeletelhetjük. A paprikát félbevágjuk. A magokat és az ’erejét’ kivágjuk – ez az ecetes lébe kell majd. A paprika húsát az uborkával betesszük egy zárható salátás tálba. Az ecetes léhez a fűszereket összekeverem vízzel és ecettel, majd felteszem forralni. Ha felforrt, leszűrve az uborkára öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Egy hétig biztosan eláll. A fűszer arányokat egyszerűen nem tudom leírni. Folyton kóstolgatom, meg ránézésre tudom. Aki pontosan akarja, jöjjön el és csinálok neki és közben leírhatja. Ez komoly.

Nincsenek megjegyzések: