2011. április 29., péntek

Ecetes pepperoni parfüm

Én azt hittem, hogy a balszerencséből már megkaptam az idei adagot. A mai nap után már biztos vagyok benne, hogy igen! Voltunk vásárolni a "tekosz"-ban. Szilárd nevezte így régebben, ma már szépen mondja, de nem tudom szabad-e leírni... Matykómmal a savanyúságokat nézegettük és örültünk, hogy lehet kapni pl halapenot. Aztán észrevettük a pepperonit. Tulajdonképp, azt még meg is ennénk. Nosza, nyúltam az üvegért, ami szépen határozottan várt a sor elején. De nem szólt, hogy a tetejét valaki klasszul lecsavarta.... gyakorlatilag fél üveg borult a bal oldalamra... Majdnem elsírtam magam. Mintha vizespóló verseny lett volna. Eladót nem találtam hirtelen. A férjem megnézte az üveget, az a szerencsétlen már elég régóta állhatott ott lecsavart tetővel, már feketedett és párolgott is belőle. Egy takarítónőt találtam. Aki nagyon kedves volt. Sőt, Marisom után eddig a legkedvesebb és legnormálisabb dolgozója az áruháznak. Azonnal jött takarítani, megköszönte, hogy szóltam. Viszont reklamálni nem tudtam sehol, aztán belegondolva, talán jobb is. Még kifizettették volna a savanyúságot és a takarítást is. Nagyfiam rendkívül lovagiasan rámterítette a felsőjét. És vásároltunk tovább. Igyekeztem méltósággal és kellő határozottsággal viselni ezt a furcsa új illatot. Szerencsére nem találkoztunk ismerőssel. Az idegenek meg nem zavarnak. Ezen is túlvagyok! Vígasztal, hogy holnap remek délutánom lesz: találkozom a gyöngyös-blogos csajokkal és gyöngyözünk, pletyizünk... Azt hiszem nemcsak rámfér - meg is érdemlem végre, hogy totál kikapcsoljak akár pár órára is.

2011. április 26., kedd

English Homework

Tavaszi szünetre angolból érdekes házit kapott a nagyfiam: muffint kellett sütnie. Végülis egész lelkesen állt neki. De nem a megadott receptet, hanem a saját, régóta használtat vettük elő. Az egész folyamatot dokumentáltuk... Ugye, milyen könnyűnek tűnik? A végére odaírom a receptet is.





























Hozzávalók: 150 gr vaj, 170 gr cukor, 3 tojás, 150 gr liszt, 2 tk sütőpor - ez az alaprecept. Ebbe szokunk egyebeket tenni: dió, gyümölcsök vagy ahogy most is: halott csokinyuszik. Az elkészítés is egyszerű: vajat cukorral és a tojásokkal habosra verni, majd belekeverni a sütőporos lisztet. Beleforgatni a csokidarabokat, papírkapszliba adagolni és megsütni!



2011. április 22., péntek

Kellemes húsvétot!



Ezekkel a klassz szilikon sütiformákkal kívánok mindenkinek jó készülődést illetve kellemes ünneplést! A formákat öcsiéktől kaptam Hollandiából. Holnap sütni fognak!

2011. április 21., csütörtök

.... és a folytatás.

Szóval, azért nem volt vége a napnak.... Szilárdomat megmentettem a nagy koppanástól napközban. De ami elő van írva, az elő van írva!!!! Édesem ügyintézése közben egy jobbkanyart túl szűken vette be a lakásban és teljes gőzzel nekiment egy saroknak. Csinos búbja nőtt! Szerencsére már erre az esetre külön jégkockák vannak a fagyasztóban. Azért még látszik.... Aztán a nagy is hazaért. Akkora volt a bokája, mint egy elefántnak! Futás ügyeletere. (Érdekes, hogy a buliban nem zavarta ez...) Szerencsére nem tört el, csak csúnyán ficamodott. Most fekszik, borogatás,krémezés... elvagyunk. És a tavaszi szünet is jó lesz... azért is!

2011. április 20., szerda

Egy nagyon nagyon zizis nap...

Ez ma nagyon az volt. Csoda, hogy jól vagyok... Szóval, reggel a hangulatomat megalapozta egy csomó fekete bogár, akik ellepték a házfalat, utcát járdát.... nemcsak nálunk, a szomszédoknál is. Próbáltam söpörgetni őket... nagyon rossz érzés volt. De ez kellemes volt a továbbiakhoz képest. Szóval, az ebédre szánt sárgaborsót megmostam és beáztattam ahogy kell. Majd mikor alá akartam gyújtani, kiderült, hogy nincs gáz... És megjavítanom sem sikerült. Nem baj, villany még van, majd mást kitalálok. Épp teát ittam, mikor kicsi fiam gondolta, hogy felkapcsolja a konyhában a lámpát - ezt persze egy széken állva. De ahogy felkapcsolta, kiverte a biztosítékot, amitől megijedt, kicsi lépett és elkezdett zuhanni... székestűl a konyhakőre. Szerencsére az ösztön, reflex és fürge közbelépésem elkapta. Közben a teáscsésze a tartalmával a padlón landolt. Semmi gond, ez csak takarítást igényel. Viszont egyéb nedvességet is éreztem... bizony, a mosógép is engedett magából némi vizet. Tulajdonképpen bőgni akartam, de Szilárdom kacagása -igen ő még máshogy lát sokmindent- engem is inkább nevetésre ingerelt. Aztán megállapítottam, hogy senkinek semmi baja. Nem hiába nekem biovédelem van a testemen! Véd a mechanikai ütések ellen és a hőhatásokat is kompenzálja. Tudom, mások súlyfeleslegnek hívják... Szóval, ott voltam áram és gáz nélkül. A mosógép félig lejátszottan, ebéd sehol. És ez persze nem volt elég. Nagyfiam teljesen eltűnt, több órán át nem találtuk. Az egyik osztálytársával volt utoljáta, szegény srác kereste Árkádban, buszpályaudvaron... Matyim közben felszállt egy buszra és ment Mislenybe a buliba. Csak eltévesztette a megállót és sokat sétált. Ezért volt a nagy időkiesés. Persze, hogy a mobilja minek van?! Aztán végre odaért a buliba és beszélhettem vele. Kiderült, hogy még délelőtt az osztálykiránduláson kificamította a bokáját. És így sétált... Elég? Nem... Anyunak napközben már sírtam egy sort... És mikor felhívtam, hogy megvan a Matyi, akkor ő is elsírta magát: ő délelőtt esett el, a frankón gyenge térdére és menni is alig tud most. Aztán napközben több telefon is elszomorított, kiakasztott, csalódtam és dühös is voltam. Nem is hiszem, hogy ez mind belefért a mába. Közben eszembe jutott, hogy nem elég egy biztosítékot visszanyomni.... van még a falon, jó magasan.... Érdekes, hogy a székreállást simán túléltem. Szóval, lassan rendeződtek a dolgok. Most ülök és várom haza a nagyot, hogy megnézzem a lábát. Remélem, ma már más nem lesz......

NEM ESHET MINDENNAP!

Beiratkozás




Bizony a következő tanévben Szilárd úrfi 3 éves lesz és mehet oviba. Tegnap voltunk beiratkozni. Azt hiszem, nagyon klassz ovit találtunk. Kedvesek, barátságos az egész hangulat. Szilárd szinte azonnal otthon érezte magát, játszott, beszélt. Nagyon megtetszett mindenkinek. Matyim is velünk volt, és igazán büszke vagyok rá is! Sokat segített, vigyázott Sziszóra. Szóval jól sikerült. Remélem, beférünk! Drukkoljatok! Persze, hogy teljes képet lássanak a leendő óvónénik, Szilárdom bemutatta a hattyú halálát is... közöltem vele, hogy indulunk. Erre olyan sírást, hisztit rendezett! "Nem! Nem igaz! Még játszom! Segítség!" -volt minden. Hiába szóltam rá, hogy hagyja abba, mert lehúznak a listáról :)) Az egyik óvónéni a képen látható nyuszival próbálta vígasztalni. Visszadobta... Azért elhoztuk és itthon már boldogan adta neki a nyuszi-puszikat. A nyuszóka egyébként egy hihetetlen egyszerű és nagyszerű ötlet! Ha csinálok fogom fényképezni, mert tényleg jó!!! Köszönöjük!!!!

2011. április 11., hétfő

Vártuk a boltot




Bizony, az utcánkba saját bolt jön majdnem minden nap. Nem is akármilyen: a bogádi pék mozgóboltja. Minden nap friss péksütikkel. Olyan klassz, ilyenkor az utcán kint van sok gyerkőc, nénik, bácsik.... Jókat beszélgetünk... És most már az idő is kellemes. Szilárd nagyon élvezi...

Piros szívem...





Előkerült egy régi dobozból ez a szív, félkészen. Gyorsan befejeztem, így már lehet is a hamarosan induló húsváti játékom egyik nyereménye. Amúgy ő egy pirosra festett hungarocell szív, amire csipesszel egyesével ragasztottam dekorgyöngyöt. Örülnétek egy ilyennek? Lehet tavaszi dísz, de később akár a karácsonyfára is lógatható :)))

Kincseim


2011. április 8., péntek

Ismét nyertem


Szerencsés vagyok. Ismét nyertem, és ismét az 1-es sorszámmal. Van ez így. Most egy VeZsuzsi féle 'jógondolat raktár' nagyon boldog tulajdonosa lettem! Nem is gondoltam, hogy nekem szükségem van ilyesmire. De kiderült, hogy igen... Köszönöm Zsuzsi a játékot és a nyereményt is!

Hamarosan én is indítok egy játékot. Túlságosan félrebillent az adok-kapok mérlegem :))))

Játék


itt jelentkeztem.

2011. április 4., hétfő

Játék

CSIPKERÓZSIKA ünnepli hamarosan a születésnapját.

Szezámmagos mézes csirke


Mi szeretjük sok szezámmaggal... Ezt egy serpenyőben szárazon előpirítom és a mézes keverékhez adom. Férjem imádja a kínai gyorsbüfékben ezt az ételt. Sokat kísérleteztem, hogy hasonlót produkáljak itthon is. Ez lett a legjobb változat: a husi puha, porhanyós, a kéreg ropogós, a bevonattól kellemesen édes és csípős egyszerre. Receptkönyvbe is belekerültem vele :)

Szalvétagyűjtők?!

Van szalvétagyűjtő a kedves olvasóim között?

Mert szeretnék egy jó programot ajánlani nekik...


Anyukám nagy gyűjtő (kb 50e darab szalvéta!) és szokott börzét szervezni. Ilyenkor több helyről is összejönnek, üzletelnek, cserélnek, bográcsolnak...

Akit érdekel, megadom a számát!


Tavaszköszöntő hastáncest!!!