2011. április 4., hétfő

Szezámmagos mézes csirke


Mi szeretjük sok szezámmaggal... Ezt egy serpenyőben szárazon előpirítom és a mézes keverékhez adom. Férjem imádja a kínai gyorsbüfékben ezt az ételt. Sokat kísérleteztem, hogy hasonlót produkáljak itthon is. Ez lett a legjobb változat: a husi puha, porhanyós, a kéreg ropogós, a bevonattól kellemesen édes és csípős egyszerre. Receptkönyvbe is belekerültem vele :)

2 megjegyzés:

Alma írta...

Hú--nagyon szeretjük mi is ezt a kínai kaját-jó a recepted,,de segíts kérlek nem értem pontosan, vagy csak már késő van:)
Azt írok- beleforgatjuk a keményítőbe- utána a tészta masszába... de miből lesz a tésztamassza??

Levélben is jöhet a válaszod, köszönöm.

horimarika írta...

Igazad van. Nem hagyományos tészta massza, nem is egyértelmű. A felvert tojásfehérje-sütőpor-keményítő lesz a massza és esetleg kevés víz mehet bele. És csak sütés előtt belemártani. Kicsit sok a pepecselés vele, de elő lehet rá készülni és főleg megéri! Ma is ilyen husi lesz, csak nem kínai szósszal...