2010. október 30., szombat

Játék


Sokkal közelebb van karácsony, mint gondoljuk..... ITT jelentkeztem játékra, karácsonyfadíszeket lehet nyerni. És siessetek!

2010. október 29., péntek

Ez is az, aminek látszik...




Kicsit pakolásztam reggel... És megtaláltam ezt a tekercs wc papírt. Öcsiéktől kaptam egyik évben karácsonykor. Rögtön gondoltam, hogy indítok egy cuccok Hollandiából címkét is. A felirat szerint 200 db és 3 rétegű, a piktogramm szerint férfi és nő is használhatja... Nem tudom. Ezek a szarvasok olyan kis kedvesek. De ha én rendeltetés szerűen elkezdem használni, lehet, hogy bepöccennek és jól megharapnak ott, ahol ez nagyon fájna... És már van ötletem, hogy mi lesz belőlük. Majd mutatom...

Kabosonok






















Még mindig a levegőn száradó kerámia... Ebből is látszik, hogy ezzel az anyaggal gyorsan lehet eredményt elérni: tegnap délután jött rám az alkotás. Gyorsan formáztam őket. Kézzel lapítgattam, masszíroztam egy üveg vágódeszkára az anyagot. Majd rendes eszköz hiányában gombokkal szép felületeket alakítottam ki. És végül egy kinder tojás sárgájával kiszúrtam. Majd hagytam kiszáradni. Festettem, lakkoztam. És még este le is fotóztam.... Amint lesz kész befoglalás, felteszem a gyöngyös blogomba. Persze, ha nem karácsonyi ajándék lesz.

2010. október 27., szerda

Kislány gyűrűk


Ezeket egy fura anyagból készítettem: levegőn száradó kerámia. Én műkerámiának hívom... De amúgy jó cucc. Könnyen formálható és szépen festhető. Ezeket pici kiszúróval csináltam és gyöngyház festékkel kentem le, plussz némi szórógyöngy. Aranyosak lettek. És a kerámiából sok van még.... Nekem persze a kerámia marad az igazi kemencében többször sült, mázas....

2010. október 24., vasárnap

Sokat rajzol







Játék


ITT jelentkeztem.

Megadta magát







Szellemvadászat




Ez is hagyományos már... a buli közepén, amikor besötétedik, felkerekedik a csipetcsapat és elindulnak 'csokitvagycsalunk' játszani. Idén ezt szellemvadászatnak hívtuk. Volt szellemi vezető is. Viszont a környéken élőktől nem igazán várható el, hogy cukorkával készüljenek ennyi kölökre. Tehát, ezt is mi találtuk ki. A nagyobb fiatalok lepedőbe öltözve kiálltak Üszög egy-egy sarkára, fája mögé... Mindenkinél egy kis édesség. A séta során megtalálták őket, sikítoztak és cukorkát gyűjtöttek. Én pedig mivel nagyon kedves és segítőkész vagyok, idén térképet (a képeken látható!) is készítettem, hogy segítsem a vezetőt. Lerajzoltam Üszögöt és pontosan megjelöltem a szellemeket rajta...

Néhány pillanatkép a buliból...




A középső képen Szilárddal az én vagyok. Már nagyon fáradt voltam... Mellettem Gabi barátnőm, akinek itt is köszönöm a segítségét!!!


Rémes étkek versenye


Ez is már hagyományosnak mondható játék. És ismét nyert a kreativitás! Szuper sütik és étkek születtek: kriptaszökevény torta, töktorta, vérleves... Sajnos, nem volt időm fotózni. Az összes képet férjem készítette. De az én alkotásaim megvannak! Tavaly 'szívbe markolónak' neveztem a puding kezemet. Idén kékvérű lett, hogy mégse ugyanaz legyen. Mellette a jeti levágott lába. Sikerült egy kicsit tunningolni: véres husidarabkákkal. :)) Nem is, gyümölcs van rajta! És meglepő módon kevesen ismerték fel, még kóstolás után sem! Most inkább ezzel nem játszom, pedig lehetne. Szóval: gránátalma magokat tettem rá. Nagyon hatásos!

Lila boszorkány halloween ékszerei







Gyorsan csináltam magamnak ékszert a bulira...

Matyi halloween töke




Ismét volt tökfaragó verseny. Sajnos, annyira sokan idén nem faragtak. Az én édesem viszont igen! Nagyon büszke vagyok rá, csinos tök lett. És amivel kategória nyertes lett, az a csapatszellemnek is köszönhető. Az egyik kislánynak a tökében volt egy mag, ami már csírázott. Nagyon érdekes volt. Matyi pont akkor faragta az orrát. És hát valahogy odakeveredett. Így az ő töke lett a 'Legtaknyosabb tök'. A képen az látható, ahogy a serlegét átvette.


Az, hogy kevés pályamű volt, remek lehetőséget adott nekünk, a zsűrinek is! Ilyenkor ugyanis szeretjük megbecsülni, értékelni azoknak a munkáját, akik részt vettek. Tehát, mindenkinek kitaláltunk egy passzoló kategóriát és mindenki nyert egy csomó édességet és persze serleget!

8033 db!!!


Nem akartam a kedves olvasókat tovább csigázni. Szóval, 8033 db rízsszem volt abban a zacsiban. És miért? Ismét Halloween buli volt a közösségi házban. A cukorka totót tavaly találtam ki. És hát ugyanazt, ugyanúgy mégsem illik. A játék lényege: zacskókba cukorkát, csokit tettem, megszámoltam, megsorszámoztam őket. Majd egy egyszerű totó szelvényt nyomtattam. Aki eltalálta, hogy mennyi, vagy a legközelebb volt hozzá, az megnyerte a cukrokat. A vezetőségi ülésen pedig viccből valaki javasolta, hogy idén rízsszemre tippeljünk. Én meg vicces vagyok.... Tehát megszámoltam. És tájékoztatok mindenkit, hogy a Riceland fehér gyorsrízs-expressz zacskóban 8033 db volt. Senki nem találta el pontosan. Pedig mindenki próbálkozott. A pillanatképen az asztalon, a tökvödör előtt vannak a zacskó cukorkák és a rízs, és néhány tippelő játékos. A háttérben pedig a mi szuper jósdánk! Folyton sor volt előtte. Jövőre sorszámot osztogatok...
Ja, a tippelésért pedig Amerikából származó Halloween édességet küldök! Évi, te csak 33-at tévedtél, a címedet tudom :))) És köszönöm, hogy benne voltatok rögtönzött kis játékomban!
Ui.: most vettem észre: Dóri is 10 %-ban talált!!! Most már mindenképp találkozunk!

2010. október 23., szombat

Ez az, aminek látszik!



Rízst számoltam. Mégpedig egy tasaknyi gyors rízst. Szerintetek mennyi? Hány darabka rízs van benne? És miért vagyok ennyire bolond? Holnap hozom a választ. Addig is, aki 10 %-os eltéréssel megtippeli, hogy hány szem, annak küldök meglepit! Akár számolható is.... tudom, hogy ez nem fog menni. Nekem is sokáig tartott! :)

2010. október 20., szerda

Pagodakarfiol




Annyira szép!!! Sajnos, még mindig nem túl ismert zöldség. Pedig változatossá tehetjük az étrendet vele. És hasznos is, van benne: kálium, vas, cink, A és C vitamin. A szénhidráttartalma kicsit, így diétázóknak is javasolt. Szerintem a karfiolnál enyhébb az íze. Remekül fagyasztható egy kis blansírozás után. Én imádom!
Ja. És a rózsáiban Fibonacci-spirálok vannak! Na?

2010. október 18., hétfő

Köröm







ESZTER barátnőm úgy gondolta, hogy kipróbálja a körömépítést... rajtam is kísérletezik. De nekem nagyon tetszik... Egy kivételével az összes köröm saját és rajta egy kis zselé.... Sajnos, fotózni nem tudtam szépen. Majd legközelebb! Legközelebb?

Halloween Szilárd





















Ilyen dögös polót kapott! Jól áll neki. A motoros kendő az én bűnöm...





Hétvégén lesz a Közösségi Házban a nagy Halloween ereszdelahajam buli! Kitaláltam néhány játékot... és lesznek a hagyományos programok. Utána sorban töltöm fel az ötleteket. Hátha valakinél csak jövő héten lesz és még tudja használni. De persze játék ötlet mindig jól jöhet!!!! A rémséges étkek versenyére már megvan az ötlet!

2010. október 14., csütörtök

Összetartás







Az én hapsikáim nagyon összetartó hapiskák. Szilárd elaludt játék közben és apus és Matyi is azonnal segítségére siettek: apu tartotta, hogy ne essen le a székről. És közben befejezték a játékot is amit elkezdett!

2010. október 11., hétfő

Kézműves segítség


Újabb játékra jelentkeztem! Ezen az oldalon. Ha van lehetőséged, vegyél részt benne...

2010. október 10., vasárnap

Sötét óriás!




Fűszervásár volt














Tényleg volt több száz fűszer! Nekem ezeket sikerült beszerezni. Remélem, lesz még ilyen lehetőség. Bár, az itthoni saját termésű készlet is szépen gyarapszik már! A rozmaringom, kakukkfű, citromfű, menta, petrezselyem, csili.... szépen megszárítottam őket és üvegcsében várják, hogy finom ízeket varázsoljak velük!

Az ős







Csomagot kaptunk barátainktól Amerikából... Halloween dekorációkkal. Ez a szuper kép is benne volt. Igaziból jobban néz ki, de valahogy fényképezhetetlen. Vicces. Majd mutatok még... vannak ötletek!

2010. október 7., csütörtök

Útra készen...

















Nos. A képek óta már tuti oda is értek. Most találtam meg a fotókat. Szóval, pókik nagyon messzire utaztak: Amerikába, egy nagyon kedves család szerencse állatkái. Amiért a több fotó van, az a csomagolás. Ugyanis ezt alaposan végeztük nagyfiammal. Mindenkinek külön zacskó, benne a pók és az ásvány leírása. A zacskókra egyéni táblácskát gyártottunk süthető gyurmából. A zacskókat pirosra festett és összepókozott dobozba tettük. Írtunk még egy versike félét (költői szabadságot figyelembe venni a megítéléskor!!!). Remélem, tényleg szerencsét hoznak a gazdiknak!!!