2009. szeptember 29., kedd

Hurrrááááá!

Megyek a Dunántúli Naplóba fotózásra. Idén is sikerült bekerülnöm a szakácskönyvbe. De jó! Szegény családom! A nőcik három éve olyan szakácskönyvet kapnak, amiben benne vagyok... De most akkor is örülök. Remélem, vadhusis recepttel. Vagy kínai. Vagy édesség...

2009. szeptember 28., hétfő

Szilárd ma


Angyalarc...



Óh, azok az ennivaló combocskák!










2009. szeptember 26., szombat

2009. szeptember 24., csütörtök

Szégyellem magam...

Igen. Napok óta járom az udvart és keresem a helyet ahová eláshatom magam. Hát, nem sikerült semmi elfogadható magyarázatot találnom-kitalálnom. Írtam egy receptet és galád módon azt írtam benne, hogy a vörösbor helyett üditőt is használhatunk. Gyuri, igazad van!!!! Ez nagyon csúnya dolog. Oda vörösbor kell!!! Ki fogok találni egy Gyuriról elnevezett vörösboros vadhusi receptet. Megírérem. De én tényleg piros szőlőitallal csináltam....

Sziszkó-diszkó

http://www.youtube.com/watch?v=1Y_KfegfJs0

Ma ez tetszett a kölöknek...

2009. szeptember 23., szerda

Szilárd elvan...







Unokatesók

Nehéz ám három kölökről fotót csinálni!!!
Vivike nálunk volt és akkor készült. Egyre jobban kijönnek egymással az unokatesók.

2009. szeptember 22., kedd

Sziszkó-diszkó

http://www.youtube.com/watch?v=bBmZ1pgYdcc

Ma erre roptuk... nagyon szép szám. Fotó nincs, én is táncoltam!

2009. szeptember 20., vasárnap

Dobozkák



Találtam egy régi mappát tele fotókkal, főleg a nagyon régi alkotások. Bizony, régebben ilyen kis helyes dobozkákat csináltam az ajándékba adott ékszerekhez. Lehet, hogy kéne megint festenem?!



Alvás

Pár napja.....
Beszélt, beszélt, majd lenyúlt a cumiért, betette szájába és eldőlt! Így aludt vagy egy órát az én kis kommandósom. (a cumi színe természetesen harmonizál a ruhával...)

Háztűznéző

Ma igazán különleges vendégeink voltak!!! Eljött Szilárdom mennyasszonya! És egy kis tünemény a csajszi. Folyon csak mosolyog! Imádnivaló! És még csinos is. Szilárd még nem mondta el, hogy mit gondol... magyarul még nem tud rendesen beszélni, én meg nem értem teljesen a nyelvét (talán szuahéli?). Meg amúgy sem beszédes. De annyira pislákolt, csak nézett azzal a megfigyelős nézéssel. De tényleg nagyon nézegette a lányzót... Olyan jó lenne néha belenézni a fejecskéikbe, mire gondolhatnak vajon? Szóval, nagyon szép délután volt. Persze, nekem megint az utolsó pillanatban jutott eszembe a fotózás. De majd Marisom küld, ugye? Én jól éreztem magam, remélem mások is.... Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek!!!!! Az egész családnak!!!! Pusssssz

2009. szeptember 17., csütörtök

Hamupipőke

Hát, jól indult a napom... Kedvesem egy laza mozdulattal átrendezte a szobát, hogy a kisherceg nagyobb téren, szabadon mozoghasson. És tényleg jó volt. Mozgott is... Csak én nem voltam teljesen résen. Nem gondoltam komolyan, hogy kisemberkém már az asztal környékén is fel tud állni. Persze megkapaszkodni nem teljesen... de mégiscsak felállt. És következett a gyöngyfűzők rémálma! Az asztalon volt ugyanis a tervezőm, kiborítgatva rá a következő láncomhoz a gyöngyök: 3 féle delica, 2 féle kása és egyféle drop. Nem semmi mennyiség. És a kicsim ebbe kapaszkodott bele, amikor elbizonytalanodott. És elkezdett dőlni... és ilyenkor rendes anyukához illően természetesen a babus után nyúltam és őt kaptam el. A többi pedig!!!!! Na? Sikerült elképzelni? Mindenhol gyöngy!!! És ezek nagyon kicsikék. És drágák is. Viszont sikerült nem sírni. Erre büszke vagyok. Sőt, babust mosolyogva beraktam a ketrecbe. És elkezdtem... Ekkor csöngetett drága barátosném, hogy mehetnékje van. Akkor menjünk! Mindegy, nem?! Öltöztünk és indultunk. Kiváltottuk a Hipp babakaja ajándékcsomagot (tök jó!), vásárolgattam, mekit ettem (brrr, de rossz, viszont új doboz-poharam van), szóval,nagyon jó volt. Köszi Eszti!! És közben nem gondoltam arra, mi van itthon. De már végeztem!!! Mármint abbahagytam. A maradékot felporszívózom, de csak pár nap múlva. Hátha még találok. Érdekes viszont, hogy sokkal több féle gyöngyöt találtam! Szépeket. Csak a válogatás lesz még izgis...

2009. szeptember 16., szerda

Szarvasrolád aszaltszilvával töltve

Szeptember - szarvasbőgés. Ez persze a nem vadászoknak nem túl érdekes. De mindenképp alkalom arra, hogy kicsit belegondoljunk, hogy van vadhús is. És nem is akármilyen! Egészséges és jól elkészítve finom is. Mindenképp érdemes kipróbálni, akár vendégek jönnek, akár ünnepnap van vagy csak magunknak akarunk ünnepet tartani. Az alábbi recept az egyik kedvencem. Én kísérleteztem ki. Ha valami nem ok, csak kérdezni bátran!

Hozzávalók: kb 1 kg szarvashús egyben (gerinc, comb), 30 dkg aszalt szilva, 1 fej fokhagyma, méz, olaj, citromhéj, borókabogyó, vörösbor (esetleg piros színű gyümölcslé)

Elkészítés: a húst tisztítjuk, majd minél nagyobb téglalappá próbáljuk ’kiszabni’. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük a citromhéjjal és tört borókabogyóval. Mézet csorgatunk rá és feltekerjük. Egy duplán fogott alufóliát alaposan megkenünk olajjal, ebbe csomagoljuk a húst. A hűtőben egy napig érleljük. Sütés előtt a húst kitekerjük. Az aszalt szilvát félbevágjuk és borban áztatjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A szilvát csepegtetés nélkül a húsra terítjük, rászórva a fokhagymagerezdeket. A húst feltekerjük, cérnával vagy hústűvel rolád formára alakítjuk és rögzítjük. Sütőedénybe tesszük, alaposan meglocsoljuk olajjal. Sütőben egy órán át alufóliával letakarva sütjük. Később ezt levesszük és úgy sütjük tovább. Közben az olajjal és borral locsolgatjuk. Tálalhatjuk krokettel, áfonyamártással.

Szitakötő influenza

Szinte biztos, hogy az a bajom. Tegnap fájt a torkom. Ma kicsit fújom az orrom és olyan szexi mély hangom van. Gondolom, holnapra elmúlik....

2009. szeptember 14., hétfő

Reggel...




Ébredés után, reggeli előtt...


2009. szeptember 12., szombat

Szeptember 12.

Szilárdom úgy döntött, hogy a névnapomon lesz 8 hónapos. És Marisom is így járt Pannikájával. Jó egészséget mindannyiunknak! És minden Máriának!

2009. szeptember 10., csütörtök

Sziszkó-diszkó


Na, ez az igazi! Ezt még énekelni is szoktuk!

Sziszkó-diszkó

http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0

Azt hiszem sorozat lesz. Szeretjük a zenét. Ez a szám most nagy kedvenc. Erős bátyus hatás.... Csápolt is, csak két kézzel próbálta és folyton eldőlt. De a headbang már megy!

2009. szeptember 9., szerda

Ékszerdobozka


Ajándékba készült, esküvői ékszerekhez. Nagyon szép gyöngyház festéket találtam, a többi szalvétatechnika és persze csillám!

2009. szeptember 8., kedd

Evés-alvás - alvás-evés





Fárasztó ám folyton enni!

Ami elromolhat, az el is romlik.

Ez így van. Múlt héten az autó. Hétvégén a mosógép. Karcsim közölte, hogy ne mossak, amíg nem vesz alkatrészt és nem javítja meg. De én tudom ám, hogy ez hamar lesz! Mert megsimogattam és mondtam neki: semmi baj, majd meglesz és ha közben elfogyna a tiszta ruha, majd elmegyek venni újakat...

Ősz van...


Matyikám lefotózta amint a medence a téli álomra készült... Olyan szomorkás.

2009. szeptember 6., vasárnap

SziklaSzilárdom

Kép most nincs. Majd csinálok... Viszont olyan hihetetlen ez a krapek! Amint kapaszkodásra alkalmas vagy nem alkalmas felületet talál, feláll! Ügyesen felül, több módon is. És tegnap óta folyamatosan totyog. Járókában feláll és óvatosan lépeget... Pakolja a kis légpárnás lábacskáit. Nagyon édes! Korai még. Nem is segítek neki ilyen műsorban. De lekötözni nem fogom.

Bezár a tengerpart...

Karcsim most bontja a medencét. Engedi le a vizet, tisztogatja.... Majd jövőre újra nyit. És akkor megígérem Gyuri, hogy telepítünk halakat, ha megígéred, hogy jössz horgászni. Cápa jó lesz?
Olyan hiányérzetem lesz majd. Ahogy itt irogatok a gépbe, pont szemben van velem a medence. Hiányozni fog. De nem baj. A terület ismét átalakul helikopter-leszállóvá és színpaddá a rockbandának... Egyébként érdekes dolog jutott eszembe. Négy éve, amikor megvettük a medencét és Karcsim először nevezte Horváth tengernek, én viccesen jegyeztem meg, hogy csak pálmafa kéne mellé... most meg van. Igaz, egy update program lefuttatása rá férne a levelekre... Majd tavasszal. Csak azért írom, hogy vegyük komolyan miket mondunk! Mert akár megvalósulhatnak a dolgok. (üveggyöngyöket akarok készíteni)

Mentsük meg a Földet!

Frappáns cím, ugye?! Tulajdonképpen Katikám blogján találtam egy idézetet. Annyira jó, akár életfilozófia is lehet... Szóval: "Mentsük meg a Földet. Csak ezt a helyet ismerem, ahol csokit lehet venni."


Mostanában nem voltam túl hűséges olvasóimhoz. Egy csomó mentségem, kifogásom van. De inkább eseményeknek hívom őket és elmesélek párat... Egyébként rájöttem, hogy több olvasóm van, mint gondoltam. Néhány blogon láttam olvasószámlálót, meg térkepet, hogy honnan olvassák őket.... hát, nekem nem sikerült ilyent alkalmaznom. Tudja valaki, hogy lehet?

Egyébként a sok olvasó nagyobb felelősséget jelent. Tehát, igyekszem rendesebben írni... Nem ígérem, csak tervezem.

Szóval. Sajnos hugim kórházba került. Pedig még nem nagyon kéne neki.... csak a 28. héten tartanak a babussal. Mindenki drukkoljon, hogy rendben menjenek a dolgok! Tehát az új programom egyike volt a kórház. A másik, ami szorosan idetartozik, az, hogy Vivikét -hugim lánykája- egy napig vendégül láthattuk, vigyázhattunk rá. Nagyon jó fej. De anya nélkül olyan anyátlan mindenki!

Aztán volt még gyöngyikézős-csajos buli is. Ez nem pontosan úgy sikerült, ahogy elterveztem. Ekkor kellett a kislányra vigyázni. Ettől felborult a fejemben sokminden. Pl. csodaszép pohárkrémeket csináltam -vaníliásat, kapuccinóst, csokimousse-t- és ez mind jól a hűtőben maradt. (Azóta megettük. Finom volt mind. + 1 kg...) Egyszer talán eszembe jutott kínálni és annyi... Pedig nagyon jó kis csapat jött össze. Gabit már nagyon régen láttam és annyira örültem neki!!! És köszönöm neki az ajándékokat és a virágot. Ő volt az első, aki idén névnapon felköszöntött. Zsófinak volt egyedül eszében, hogy fényképezőgépet kapjon elő. Dokumentált is mindent. Nekem egy fotóm sincs. De majd küldd, ugye? Kicsit késve Anikó is befutott. Őt is nagyon bírom. Olyan dolgokat lát bennem, amiket szeretnék, ha meglenne... És fűztünk. Szépeket és nem is keveset. Viseljétek egészséggel és büszkén az elkészült ékszereket! Ilyen másoknak nincs! Köszönöm, hogy eljöttetek!

Persze, ilyenkor romlott el az autó is....



2009. szeptember 3., csütörtök

2009. szeptember 1., kedd

Hapsikáim

Még mindig szépek és még mindig imádom őket!

Új netes gyöngyös bolt!

Kedves Dóri barátnőm bezárta a kreatív hobby boltját. Most meg on-line gyöngyöset nyit. Sok sikert hozzá!


http://www.gyongytyuk.hu/