Bevallom, nagyon sokat kísérleteztem a recepttel.. De egy biztos: ha főzzük a bodzát, akkor elveszíti az ízét. Hidegen csak friss fogyasztásra szabad készíteni és nem sokat. Nagyon sok szörpöt - vagy szörphöz hasonlót - kidobtam, mert forrt. Ami viszont egy-két éve nekem működik - az a bodzaszörp tartósítós tasak (Haas). Először a szirupot kell megfőzni. Majd a hideg sziruppal leönteni és ázni hagyni a bodzát. A recept szerint csinálom, csak én több virágot teszek bele, így intezívebb, finomabb. A fiúk imádják, így rengeteget kell főzni.
2 megjegyzés:
Micsoda mennyiség! Recept?
Leírtam a tapasztalataimat neked! Nálunk ezek a szörpök mindig elfogynak. Néha már ősszel. Általában citrommal készítek belőlük limonádét.
Megjegyzés küldése