2010. december 8., szerda

Gyümölcskenyér

Ismét fotózás-gond.... sötét volt. De gyorsan le kellett fényképezni, hogy a recept mellé némi illusztrációm is legyen. Egyébként a süti szobahőmérsékleten gyorsan párolog!!
Van nekem egy kedvenc gyümölcskenyér receptem. Egyszerűen finom! A képen két verzió is van: az egyik kicsit sápadtabb virágos muffin formában sült. Ő az előjáték: ebben csak fehércsoki darabkák vannak. Matyi így szereti. A tésztába beleszórtam a csokit, kevertem, majd formába öntöttem és sütöttem. A tészta nagyobb része, ami megmaradt, kapott még: diót, kandírozott citrushéjat, gumicukor darabokat, barnacsokit, aszalt gyümölcsöt... Ez a süti még ajándéknak is remek! Ma már annyi jó forma kapható!
És akkor a recept:
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 6 tojás, vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, és 'tölteléknek': dió, mogyoró, aszalt gyümölcs, csokidarab vagy ami van épp. Elkészítés: A 'tölteléknek valót apróra daraboljuk és kevés liszttel elkeverjük. Ettől többnyire nem fog lesüllyedni, hanem szépen egyenletesen eloszlik a tésztában és fogyasztásig ott is marad. A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk és elkeverjük. A fehérjét felverjük és óvatosan, hogy ne törjön a hab, hozzákeverjük a masszánkhoz. Utána a gyümölcsöket, diót... is óvatosan belekeverjük. Én szilikonban sütöttem, így nem kellett kikenni és lisztezni. Egyéb esetben kell!! Kb fél órát sült 200 fokon. Tűpróba! Ha a teteje gyorsabban pirulna, le kell takarni fóliával és úgy sütni tovább...

1 megjegyzés:

egycsipet írta...

Finom lehet nagyon, el is hiszem, hogy gyorsan párolog. :))