Aputól csodás szilvát kaptunk. Ilyenkor mindig ezt a sütit sütöm. Nagyon finom, egyszerű. És olyan szép színű benne a szilva! Biztos jó cseresznyével, meggyel is. Bár, azt nem próbáltam még - azokra más receptem van. Az alsó képen látható két nyuszkó is. Egy kis szilvamentes tésztával próbáltam ki sógornőmtől kapott szilikon formáimat. Még van más forma is, de húsvéti tojást ősszel mégsem akartam...
És akkor a recept: még csak titkosírással van.... kend be a monitort citromlével és látszik :))))
Na, jó. Itt a recept. Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 cs.vaníliás cukor, csipet só, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, fél csomag sütőpor, kb 1 kg szilva (sose mérem... menet közben is eszem a szilvát), fahéj, aki nem szilikon formában süti annak zsiradék és liszt a formába. Elkészítés: A vajat, a cukrot, vaníliás cukrot, sót és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. A szilvát tisztítjuk, magozzuk, daraboljuk. Van aki a felet szereti én még egybe elvágom. A szilvát a tésztába forgatom és a formába öntöm a masszát. Nekem a szilikon forma teljesen működik. Kiszedni is könnyű belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítem, majd 180 fokon megsütöm a tésztát kb 50 perc alatt. Nekem légkeveréses sütőm van... A még meleg süteményt fahéjjal elkevert cukorral megszórom. Tudom, hogy melegen nem egészséges a süti, de ez finom! Hidegen is. Teával...
3 megjegyzés:
Nem éri! Tessék szíves lenni közreadni a receptet:)))
Köszönöm! Most nincs itthon keményítő (sajnos), ezért csak hétfőn tudom megsütni::(( Így marad az eredeti terv, a túrókocka::)) (már harmadszorra kell sütnöm tíz nap alatt - úgy látszik ízlik ::))
Én is megsütöttem tegnap, kicsit más a receptem, de az eredmény szinte ugyanaz. Nagyon szeretjük a szilvás sütiket! :-)
Megjegyzés küldése