2010. július 18., vasárnap

Kínai leves


No. Egy újabb kínai leves változat. A recept egy taiwani fialatembertől származik. Férjem vele dolgozott kint. Elektronika előtt Andy Amerikában dolgozott családi étteremben... Tulajdnoképpen pontosan követtem a receptet. Az eredmény: nagyon finom!!!! Jó, nem túl szép... Bár, az ecetet jobban kellett volna megtárgyalni, szerintem sokat tettem bele, vagy túl töményet. És mivel én bírom, tettem bele a Pekingből származó igen erős paprikából is. Szerintem legközelebb az apró módosításokkal ez egy tökéletes leves lesz. Receptet mailben küldök, ha kéri valaki...

4 megjegyzés:

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Hááát, érdekes...Még jó, hogy nem vagyunk amolyan levesesek::))A fehéres valamik benne miből vannak? 100 napos kínai tojásból? És a barna darabok???? A zöld kukacokat asszem megfejtettem: zöld tészta. Nyert?
Maradok a gulyásnál, bocsika...:::)))
Azért köszi, hogy feltetted, mindig olyan érdekes dolgokkal jössz, nagyon bírom!!!

horimarika írta...

A fehér az friss tojás anyutól, a barna az gomba. De a zöld az finom zöldhagyma anyós kertjéből - kicsit megdizájnolva.

Névtelen írta...

hat ha oda megyunk legyszives ilyet ne fozzel nekunk :D:D:D:D azt hiszem nem lopta magat a szivembe a kinezete alapjan :):):):)

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Zöldhagyma, gomba, tojás = ezeket mind szeretem!
Plusz sok ecet meg csípős paprika, érdekes egyveleg. Lehet, hogy csak a kinézete olyan furi, ízre mégis jó?? Végül is nyitottnak kell lenni a világra. Ennek jegyében favorizálom az olasz konyhát ::))
Azért remélem, hozol még ilyen érdekességeket nekünk, már várom!