2016. február 14., vasárnap

Szülinapi buli....

Ez csak kis írás... vagy elmélkedés, vagy ötletadás, vagy dokumentálás.... mindegy. Szilárdomnak januárban volt a szülinapja. A tavalyi után idén is bulit akart... Tavaly még ovis volt és mivel utolsó év volt, meghívta az egész csoportot. 25 gyereket hívtunk... Hát, a matek tavaly még működött, idén borult. A 25-ből 12 gyerek jött el. Az is szép, klassz buli volt. Matyimnál is kb fele létszám jött mindig el. Hiába, téli kölkök - hó, meg hideg, meg csúszós út... 
Idén, az egész osztályt hívta meg a kicsim. Plussz az évfolyamtársak közül a volt ovistársakat! Az összesen 35 gyerkőc. (Szerencsére, van egy közösségi ház kb 4 percre tőlünk.) Rábólintottam, rendben. Hely van, süti lesz. Készültem egy csomó játékkal, tényleg sokkal: csapatjáték, sorverseny, alkotós játékok... Úgy tűnik, ez felesleges volt. Nem igazán kellett őket szórakoztatni. Amikor a tortára került sor, csak akkor tudtuk megszámolni a sereget: 28 gyerek!!! És persze plusz 2 is előkerült valahonnan... Szóval:  35-ből 30 gyerek jött el! Most is furcsa, hogy bírtam. De nagyon helyesek voltak! Kicsit csibészek ugyan, de jó volt. Nagyon élveztük.
Az egyik fontos tanulság: lufi!!! Sok lufi! Esetleg alkoholos filc és kész. Elvannak vele. Szerencsére beszereztem egy fújó eszközt, így gyorsan tudtuk teljesíteni az igényeket, pótolni a kidurrantakat.
Másik tanulság: csokitorta!!! Lehet bármilyen pöpec diótorta vagy  marcipán - a csokitorta mindig tuti! 

A sok vendég sok ajándékot is jelent! Ez egy kellemes levezetése volt a bulinak és utána a takarításnak!

A gyerek bulija jó alkalom lehet saját gyerekkori vágyaink beteljesítésére is. Hiszen, én csak a bulit akartam turbózni... csak a kölkök miatt vettem meg ezt:


Hát, igen. Kicsi koromban is akartam már egy csapót. :) 
Most van. A gyerekek örömmel írtak rá, rendezőasszisztensek voltak és örömmel öltöztek, bohóckodtak, szerepeltek egy fotó kedvéért. Ugye, hogy kellett egy csapó?!

Újra-hasznos és a Sizzixem

 Szeretem a papírokat... és alkotni is szeretek papírral.  A Sizzixemet is szeretem. De most drága papírok helyett újrahasznosítottam. Egy csomó szép dobozból vagdostam mintákat:
 teásdoboz, bonbonos, parfümös, gyors rízses, ruhacimke... vagy akár intim betétes doboz...
És ilyen csinos kis cuccok lettek. Majd ha képeslapra, albumba kerülnek szintén mutatom. A doboz maradéka pedig megy a papához és papírbrikett lesz belőle.