2015. május 24., vasárnap

Muffin

Talán nem túl jó a fotó... este készült. 
Nos, ezek itt csokis-kakaós-meggyes-tonkababos muffinok. És nagyon finomak voltak. 

Még lekvár...

 Szintén a fagyasztóból. Nagyon gondosan előkészítettem a gyümölcsöt, csak főzni kellett... Hozzá a mentát adtam. Talán látszanak is a csíkocskák.... Nagyon feldobja a lekvárt.

Lekvár


Ez is a fagyasztóból készült. Nagyon tömény pürét találtam, mindenféle piros bogyóból. Gondoltam, kipróbálom az új szerelmemet, a tonkababot hozzá. Jó gondolat volt, izgalmas íze lett.

Szerelem...

Imádom!
Még aktív parfüm-mániás koromban szerettem bele az illatába.... De nem tudtam, hogy ezt a csodát a konyhában is használhatom. Aztán egy kicsike, kincsekkel teli boltban (Pécs, Bűnös élvezetek apró boltja) az eladó nem tudott nekem ibolyás csokit adni. Pedig előre jeleztem, hogy akarok. :) Vigasztalásként csoki-kóstolást tartott nekem! És egynél megálltam: finom volt, nagyon finom. Vaníliás, mandulás, fahéjas, ánizsos és minden csoda íz volt benne. És ez csak a tonkabab volt. Rögtön vettem! És már használtam is többször. Ha eszembe jut fotózni, megmutatom, hogy mire. 

2015. május 17., vasárnap

Szörp...

Citromfű és menta szörpi. Nekem ez a kedvenc!
Az elnevezés kedves barátnőm kisfiától ered.... nyáron voltak nálunk és a szörpből készült limonádéval kínáltam őket. Dóci megkóstolta és felkiáltott: mojito!!!!

2015. május 6., szerda

Az első idei befőzés :)

Igaz, az alapanyag a fagyasztóból van és tavalyi. De ennek most volt itt az ideje.
A fűszerezés kb: gyömbér, bors, szecsuáni bors, csili (saját termés!), hagyma, fokhagyma, méz, pörkölt barnacukor, citromecet. Nagyon kevés zselésítőt tettem bele, hígnak tűnt nélküle. Igen csípős portéka lett, és finom!